Alanya, Türkiye'nin turizm başkenti sayılan Antalya'nın bir ilçesidir. Kentin en çok turist çeken tatil merkezlerinden bir tanesidir. Yılın her anı yerli yabancı misafirlerini özenle ağırlayan bir ilçedir. Elbette denizi, plajları, eğlence merkezleri, tarihi kültürü ile insanların her türlü tatil anlayışına karşılık vermektedir. Nitekim eğlence anlayışının içerisine alkollü içecekleri eklemek isteyen insanlar için de oldukça kaliteli mekânları bulunmaktadır. İnsanların güvenle, rahatlıkla içkilerini yudumlarken sohbet etmek, vakit geçirmeyi istemesi doğaldır. Bu nedenle de Alanya her mekânında, alanında oldukça kaliteli anları misafirlerine sunmaktadır. İster denizi dinleyerek akşamın serinliğinde hoşça vakit geçirin, ister öğlen sıcağında ferahlamak için buz gibi bir bira için ya da sevdiklerinizle içkinizi içip, dans edip mutlu anlarınızın tadını çıkarın. Antalya'ya yolunuz ne zaman düşerse keyfinize en uygun mekânları bulabileceğinizden emin olun.

Robin Hood Bar

İlk sırada Alanya'nın en sık tercih edilen alkollü mekânı olarak Robin Hood yer almaktadır. Yerli yabancı çok sayıda turistin müdavimi olduğu adreslerden biridir. Alanya'nın en önemli eğlence merkezlerinden Robin Hood barlar sokağında yer almaktadır. Alanya'da eğlencenin, müziğin hiç kesilmediği, her daim yaşayan bu mekân güvenle içkisini yudumlamak, kaliteli vakit geçirmek isteyen herkese hitap etmektedir.

Las Vegas Cafe Bar

Alanya'nın yine gözde mekânlarından bir tanesi de Las Vegas Cafe Bar'dır. Liman bölgesinde yer alan mekân, cafe bar ortamları seven insanlar için birebirdir. Lezzetli menüsü, alkollü ve alkolsüz içecek tercihleri ile Alanya'daki tatilini güzel anlarla değerlendirmek isteyenler içindir.

Merlot Restaurant

Alanya'da kaliteli vakit geçirebilecek mekânlardan bir diğeri Merlot Restaurant şarap evidir. Güler yüzlü ve ilgili personeli, leziz menüsü ve kaliteli içkileri ile müdavimi olunacak bir adrestir. Özellikle akşamları harika deniz manzarası, ferah ve nezih ortamı, özel sunumları ile merkezdeki nadir restaurantlardandır.

Kaşıkara Ocakbaşı

İçkinizi yudumlayıp, keyifle ve güvenle vakit geçirebileceğiniz bir adres de Kaşıkara Ocakbaşı'dır. Mekânın göze çarpan temizliği, bebek arabası, tekerlekli sandalye gibi rahat giriş çıkış kısımları ile gösterdiği özen, güler yüzlü personeli ile dikkat çekici bir adrestir. Harika et ve pide çeşitleri, mezeleri, mekân içi ya da mekân dışı oturma alanları ile ocakbaşı tadını arayanlar içindir.