Alkol tüketimi insanların sosyalleşmesinin önemli parçalarından birisi olarak görülmektedir. Alkol çoğu insan için bir yaşam biçimi olabilmektedir. İçilen içkinin türünden alkol oranına, içkinin birlikte tüketildiği kişilerden mekânına kadar parametrelere sahiptir. Kimi insan yalnızlığı tercih ederken kimi insan mutlaka keyif aldığı bir arkadaş grubunu tercih etmektedir. Bazı insanlar kitap okurken ya da film izlerken, bazı insanlar bir konseri, canlı müziği ya da festivali aramaktadır. Yine bu da insanların favori içkisini içerken yine hoşnut olduğu küçük ya da büyük bir aktiviteyi de beraberinde getirmektedir. Durum böyle olunca favori içkinize göre dinleyebileceğiniz müzik türleri de peşinde gelmektedir.

Viski

Viskiler sert, yorgunluk alan, insanı dinlendiren içkilerdir. Genellikle akşam yemekleri sonrası, tek başına tüketilmektedir. Viski içerken tıpkı kendisi gibi ruhu dinlendiren müzik türleri tercih edilebilir. Plaklarla nostaljik müzikler dinlemek viski seven insanların en çok tercih edebileceği türdür. Sakinleştiren, ruhu yormayan, akşamın dingin saatlerine uygun, gürültü olmadan, belki de sessizce oturmayı paylaşabileceğiniz bir insanla viski ve nostaljik parçalar mükemmel bir uyum sağlayacaktır.

Rakı

Rakı, genellikle bir sohbet ortamında karşımıza çıkmaktadır. Neşeli ya da hüzünlü bir sohbetin odak noktasıdır. Güzel mezeler, hoş sohbet ve tam deminde bir kadeh rakı. Genellikle rakı içerken meyhane müzikleri ön plandadır ancak Zeki Müren, Müzeyyen Senar da dinlenebilecek en doğru isimlerdir. Sohbete eşlik eder, ruhu ve aklı açar, mezelerin yanına da çok iyi gider.

Şarap

Genellikle kırmızı şarap romantik anların içeceği olarak bilinmektedir. Böyle anlarda da klasik müzik, daha enstrümana dayanan müzikler eşlik edebilir. Kalp sağlığına iyi gelen kırmızı şarapla yine kalbi doyuracak olan romantik parçalar damarda akıp gidecektir.

Bira

Bira kalabalık ortamların, sosyalleşmenin en önemli ögesidir. Canlı müzik, festival, konserler biranın arkadaşıdır. Rock belki de biraya eşlik edebilecek en uygun müzik türüdür. İster bir barda canlı müzikle, ister harika bir festivalin coşkusu ile kalabalıkla, ister bir evde müzik yapan küçük bir arkadaş grubu ile. Her şekilde bira biraz olsun hareket ister.