Burçların kişilikleri, ruh hâlini yansıttığı genelde kabul edilmektedir. İnsanlar çoğu zaman olumsuz yaklaşsalar da mutlaka kendi burçlarıyla uyuşan çoğu olgunun farkındadır. Makyajdan giyime, filmden yemeğe kadar uyum vardır. Burçlarda dikkat edilen konulardan biri de alkol tüketimidir. Eğer şimdiye kadar içkilerle bir bağınız oluşamadıysa, burcunuzun size önerdiği içkiyi deneyebilirsiniz.

Koç

Sert görünüşlü, ne istediğini bilen, enerjiye ihtiyaç duyan insanlardır. Cesur, atak, heyecanlı olan koçların içkisi kendileri gibi sert olmalıdır. Bu nedenle bir koç insanına rakı veya bourbon yakışacaktır.

Boğa

Sert, azimli, inatçı, dediğim dediktir. Her şeyde bir düzen ve titizlik ister. Onlara en yakışacak içki ruhlarını biraz olsun sakinleştirebilecek kıvamda olmalıdır. Bunun için bir kadeh kırmızı şarap boğaları yatıştırmaya yetecektir.

İkizler

Her ortama ayak uyduran insanlardır. Bir ikizler için tekila ya da votka en gerekli içkilerdir.

Yengeç

Yengeçler insanları şaşırtmaktadır. Yıllardır tanıyor olsanız da sizi hayretler içinde bırakabilir. Gizemli olan yengeçler için en doğru içki cindir.

Aslan

Aslanlar ateşler içerisinde bir hayat yaşamaktadır. Heyecanlı, tutkulu, çalışkandır. Bu nedenle aslan için en doğru içki viskidir.

Başak

Kontrolcüdür. Biraz rahatlamaya ihtiyaçları vardır. Bu nedenle, mükemmeliyetçi başaklar için en doğru içki mükemmel konyaktır.

Terazi

Duygusal ve romantiktir. Sevecen insanlardır. Onları sıklıkla üzerinde yürüdükleri bulutlarda tutundurabilmek için absent gerekebilir.

Akrep

Doğruya doğru, dediğim dedik, çapkın bakışları ve sözleri ile akreplerin önüne kimse geçemez. Bu nedenle onlara en uygun içki tekila ya da rom olabilir.

Yay

Enerjik aynı zamanda inatçıdır. Yerinde duramayan yapıları, insanları şaşırtan ve etkileyebilen tavırları yayları akılda tutar. Onları en iyi tanımlayan içki karakterleri gibi egzotik, cesaret isteyen mezcaldir.

Oğlak

Kararlı ve kontrolcüdür. Bu özellikleri korkutucu gibi görünse de içten içe en sevdiğiniz insana dönüşmektedir. Bu nedenle bir oğlağa yakışacak en iyi içki likördür.

Kova

Kovalar yenilikçi, ileriyi düşünebilen insanlardır. Azimli ve çalışkanlardır. Lider yapılı, kendi içinde gizemli ama son derece sevimli kovalar için margarita biçilmiş kaftandır.

Balık

Balıklar alkole sevdasıyla bilinir. İçki önermek kabalık olabilir. Yine de balıkları kalabalık bir sohbet ortamında beyaz şarapla ya da yalnızlar diyarının en içli insanı olarak bir şişe cinle görmek mümkündür.