İçki içmenin elbette cinsiyeti yoktur. Her vücudun işleyişi ve doğal olarak alkole olan toleransı farklıdır. Bu nedenle insanlar içmekten zevk aldıkları, alkol oranına dayanabildikleri ölçüde her içkiyi içebilir. Kadınlar rakı içebilir ya da erkekler renkli kokteylleri tercih edebilmektedir. Burada herhangi bir ayrım söz konusu değildir. Ne var ki, kimi zaman insanlar farklı görünmemek adına cinsiyetle kalıplaşmış içkileri tüketebilmektedir. Özellikle kalabalık bir mekânda ve arkadaş grubu içerisinde! Günümüzde kadınla erkek arasında hiçbir konuda ayrım olmasa da hâlâ içki konusunda ayrım yapanlar var. Karşısındaki kişiyi içtiği içkiye göre değerlendiren de var. Tüm doğru ve yanlışları bir kenara atarsak, kadınların ve erkeklerin sıklıkla içmekten zevk aldığı içkiler bulunmaktadır. Kimin en çok hangi alkol çeşidini tercih ettiğini barmenler takip edebilmektedir.

Kadınların Sıklıkla Tükettiği İçkiler

Kadınların günümüzde eskiye nazaran alkollü mekânları ziyareti artmaktadır. Özellikle de ülkemizde. Sadece kız arkadaş gruplarıyla ya da tek başlarına rahatlıkla barlarda, publarda vakit geçirebilmektedir. Doğal olarak damak tatlarına uyan her türlü alkolü de tercih edebilmektedir. Günümüz mekânlarının daha güvenilir olması, içki çeşitliliğini arttırması, barların sadece erkeğe özel bir alan gibi görülmesinin dışına çıkılmasıyla kadınların alkol tüketim oranı da artmaktadır. Genellikle kadınların rakı, viski gibi alkol oranı yüksek içkilerden uzak duracağı düşünülmektedir. Nitekim pek çok kadının vücudu bu sert içkileri rahatlıkla tolero edebilmektedir. Kadınların alkollü mekânlarda sıklıkla tükettiği içkiler de sert şaraplar, tekila, rakı, viski, bira olmaktadır. Bunların yanı sıra çeşitlilik ve damak tadının da gelişebilmesi adına çeşitli kokteyller de yine kadınlar tarafından tercih edilebilmektedir.

Erkeklerin Sıklıkla Tükettiği İçkiler

Erkeklerin genellikle bira ile haşır neşir olduğu görülmektedir. Genellikle rakı için belli bir akşam, belli bir sohbet gerekebilir. Viski, votka, konyak gibi sert içkiler erkeklerin üzerine yapışmıştır. Ne var ki, erkeklerin sıklıkla kokteyl tercih ettiği de görülmektedir. Erkeklerin gün içindeki telaşlarına, iş yerindeki sıkışıklığa göre de akşamları farklı içkiler tercih ettiği görülmüştür. Bu nedenle viski, cin, tekila ya da hafif bir bira da içebilmektedir.