Günümüzde alkollü içki çeşitliliği elbette geçmiş dönemlere göre daha fazladır. Hemen hemen her damak zevki için birer alkol çeşidi bulmak mümkündür. İçerikleri günden güne değişerek, kalitesi artarak, şişe tasarımından muhafaza edilme yöntemlerine kadar alkol başlı başına geniş bir konudur. Dünyanın bilinen en eski ve ilk olarak kabul edilebilen içkisi bira olmakla birlikte şarap ve tekila gibi yine çok eski alkol türleri bulunmaktadır. Alışılagelmişliğin dışında insanlar yeni tatların peşine düşmektedir. Biranın, şarabın aromasını değiştirmek değil daha farklı içkiler denemek istemektedir. Bu nedenle dünyanın tropik ve uzak noktalarına giderek yeni lezzetler peşinde koşulmaktadır. Elbette sıradanlıktan uzaklaşmak isterken göze garip gelmese de herkesin midesinin bu farklı içkileri kaldıramayacağını da düşünmek gerekmektedir.

Yılan Şarabı

Dünyanın en ilginç, farklı içkilerinden bahsedildiğinde akla yılan şarabı gelmektedir. Yılan şarabının temeli ya da etken maddesi adı üstünde yılandır. Nitekim pirinç şarabı işin içine girmektedir. Şarabın üretimi, yılanın pirinç şarabının içerisine yerleştirilmesiyle gerçekleştirilmektedir. Özellikle Asya'da karşımıza çıkan bu şarap sadece farklı aroma için değil çeşitli nedenlerle içilebilmektedir. Örneğin, kellik ve cinsel güçsüzlük gibi sorunlara karşı ilaç olarak tüketilebilmektedir. Tabi, midesi kaldırabilene!

Heije Jiu

Çin'e ait olan Heije Jiu içkisi kertenkele likörüdür. Tamamen farklılık arayanların deneyebileceği bir içki türüdür. Kertenkele likörünü garip kılan sadece yapımında kertenkele kullanılması değildir. Oldukça zehirli olan bir kertenkele türünün kullanılmasıdır. Kertenkele zehrinin yüksek oranda olması içkiyi daha değerli kılmaktadır. Shot hâlinde tüketilen içkinin yine pek çok egzotik ürün gibi bazı hastalıklara iyi geldiği düşünülmektedir. Örneğin kanser ve ülser gibi hastalıklara karşı koruyucu ilaç olarak tüketilmektedir. Elbette, tüm egzotik ürünlerde olduğu gibi içiniz elverirse.

Mezcal

Dünyada sıradanlıktan uzak bir şekilde üretilen bir diğer içki çeşidi Mezcal'dir. Mezcal bir Meksika içkisidir. İşin içine Meksika girince içiminin zor olacağını düşünmemek mümkün değildir. Bu farklı içkimizin içeriğinde agave kaktüsü püresi yer almaktadır. Bu egzotik içkinin içilmesindeki bir diğer zorluk ise üretici firmanın her şişe içerisine bir adet tırtıl eklemesidir. İçimi zor, cesaret isteyen ama yine de popülerliğini kaybetmeyen bir içki türüdür.