Ürgüp bilindiği üzere Nevşehir ilimizin ilçesidir. Türkiye'de önemli bir yere sahip olan Ürgüp aynı zamanda Kapadokya bölgesinin önemli merkezi sayılmaktadır. Nevşehir peri bacaları, balon turları ile her sene yerli yabancı çokça turist ağırlamaktadır. Ülkemizin turistik ve turizm değerleri açısından güçlü bir konu sahip olan Nevşehir, şaraplar söz konusu olunca da ön plana çıkabilmektedir. Ürgüp ilçesi olarak, Kapadokya Bölgesi'nin merkezi noktalarından biri olarak Türkiye'deki en kaliteli şarap evlerini barındırmaktadır. Sadece şarap gurmelerinin değil, turistlerin de sıklıkla şarap evlerini ziyaret ettikleri görülmektedir. Gerek tarihi mekânları gezebilmek, gerek alışveriş yapabilmek ya da şaraba dair tadımlar yapmak, bilgiler öğrenmek şarap evlerinde mümkündür. Bu bölgelere yolu düşen herkesin mutlaka ziyaret etmesi gereken adresler bulunmaktadır.

Mahzen Şarap Evi

Ürgüp Nevşehir'de yer alan Mahzen Şarap Evi, en çok ziyaret edilen mekânlardan bir tanesidir. Tarihi olarak da eski olan adres Nevşehir'in geçmiş zamandaki şarap mahzenlerinden biridir. En lezzetli şarapları, güleryüzlü ekibi, tarihi ortamı ile güzel ve kaliteli vakit geçirmek mümkündür. İnsanı çeken, sıcak ambiyansı Mahzen Şarap Evi her sene misafirlerini özenle ağırlamaktadır. Bu mekâna giderken unutulmaması gereken tek nokta, alışveriş yapma durumunda kredi kartının kullanılmamasıdır.

Turasan Wine House

Turasan Wine House, Ürgüp Nevşehir'de yer alan şarap evlerinden bir diğeridir. Müdavimleri oldukça çoktur. Yerli yabancı turisti her sene keyifle ağırlamaktadır. Mutlaka Ürgüp gezilerinde ziyaret edilmesi gereken adreslerden biridir. Sıcak ortamı ve sıcak şarabı ile insanların içini ısıtmaktadır. Firma 1900'lü yıllarından başından itibaren şarap üretimi yapan eski bir işletmedir. Nevşehir'de şarap denilince akla ilk gelen isimlerdendir.

Cappadocia Wine Beer Raki and Cheese Shop

The Cappadocia Hotel bir şarap evi değil fakat mutlaka tecrübe edilmesi gereken bir deneyimdir. Bu mekânda kaldığınız sürece diğer otellerden çok farklı bir atmosfere sahip olmak mümkündür. Ürgüp, dünyada farklı medeniyetlere ev sahipliği yapan merkezlerden biridir. Bu otelde kaldığınız sürece, şarapları, lezzetleri, atmosferi, manzarası ile tarihin beşiğinde çok farklı bir deneyim elde edeceksiniz. Sadece günü birlik turladığınız şarap evlerinden çok farklı olarak en özel anılarınızı oluşturmanız mümkündür.