Özellikle sıklıkla içki tüketen insanlar, akıllarına gelen her an, canlarının çekmesiyle içki içebilir. Çalışan insanlar genellikle mesai çıkışı arkadaşlarıyla bir araya gelerek alkol tüketebilir. Genellikle şarap ya da bira böyle ortamlarda en fazla tüketilen alkol çeşididir. Ancak her içkideki alkol oranı farklıdır. Üretildikleri etken maddeleri farklıdır. Kimi pirinçten, kimi arpa buğdaydan, kimisi ise meyvelerden üretilmektedir. Dolayısıyla vücuda etkileri farklı olabilmektedir. Genellikle içkinin boş mideye içilmemesi gerekmektedir. Bu durum akla şöyle bir soruyu getirebilmektedir; hangi içki ne zaman içilmeli? İçki tüketilirken günün belli bir saatinde içilmesinin bir önemi var mıdır?

Viski Ne Zaman İçilir?

Viski, damıtma yolu ve meşe fıçılarda dinlendirmeyle elimize ulaşan sert bir içkidir. Üretimindeki etken maddesi buğday, arpa veya çavdardır. Genellikle filmlerde iş adamlarının, mafya babalarının gecenin bir vakti içtikleri, yorgunluğu atan bir içki olarak görülmektedir. Viski, genel yapısıyla uyku getiren bir alkol türüdür. Bu nedenle gün içerisinde tüketilmesi pek önerilmemektedir. Filmlerde olduğu gibi de vücudu rahatlatan, yorgunluk atan bir yapısı vardır. Bu nedenle daha çok akşam yemeğinden sonra bir iki kadeh şeklinde tüketilebilir.

Şarap Ne Zaman İçilir?

İstediğimiz an istediğimiz içeceğe ulaşmak mümkünken, her an her içeceği tüketebileceğimiz algısı yanlıştır. Vücudumuzun içecekleri alması, sindirmesi gereken öğünler bulunmaktadır. Bunlardan biri de şarap ve akşam öğünüdür. Şarap enerji veren, yorgunluk alan, ferahlatan bir içkidir. Kalp ve damar sağlığı, kolesterolü koruma açısından da önemlidir. Şarap için en doğru zaman akşam öğünü ile birlikte tüketilmesidir.

Bira Ne Zaman İçilir?

Bira genellikle kalabalık ortamlarda, arkadaşça buluşmalarda tercih edilmektedir. Gün içerisinde hemen her saatte rahatlıkla tüketildiği görülmektedir. Özellikle yazları serin hâli öğleden itibaren içilebilmektedir. Biranın vücuda faydası ve sindirimi açısından bir saati elbette bulunmaktadır. Akşam yemeğinden sonra ve gece saatleri arası tüketilebilir. Daha az alkol barındırır, sindirimi kolaydır. Önemli olan biranın yavaş yavaş içilmesidir.

Konyak Ne Zaman İçilir?

Konyak, kanyak, tanrı içeceği gibi farklı isimlere sahip bir içki türüdür. Üretilmeye başlandığı andan itibaren amacı özellikle kış günlerde üşümeyi önlemektir. Kendi matarasında saklanabilen, elde ısındıkça aroması artan bir içkidir. Genellikle yemeklerden sonra içilebilir. Hatta kahve ile içilmesi de hazmı kolaylaştırır, iç ısıtır, rahatlatır.