Alkollü içecekler çoğunlukla insanları bir araya getiren bir içki türüdür. İnsanların eğlenceli ya da hüzünlü anlarında, toplantılarında, etkinliklerinde, özel anlarında içki yer almaktadır. Güzel bir sohbetin, elde edilecek hoş anıların her saniyesinde içki insanları keyiflendirmeye yarar. Çoğu içki çeşidi özel mekânlarda, kalabalık gruplarla eğlenirken dikkat çekmektedir. Bunun için meyhaneler, barlar, publar kalabalık grupları ağırlamaktadır. Ülkemizde meyhane kültürü önemli bir yerdedir. Özellikle bazı şehirlerimizde bar ya da meyhane sokakları yer almaktadır. Çoğunlukla ara sokaklarda bir cadde üzerinde yer alan yan yana bar ya da meyaneler kalabalık grupların bir araya gelmesi için en doğru adreslerdir. Canlı müziklerin, kahkaha ve neşenin, keyifli sohbetlerin zirve yaptığı mekânlar meyhane sokakları olarak geçmekte, her akşam yerli yabancı çokça misafiri ağırlamaktadır.

Bursa - Arap Şükrü Sokağı

Ülkemizdeki en eski ve en özel meyhane sokaklarından bir tanesi Bursa'da yer almaktadır. Bursalı olup Arap Şükrü Sokağı’nı bilmeyen yoktur. Arap Şükrü'nün açtığı meyhanenin nesiller boyu devam etmesi ile tüm sokak bu ismi almıştır. Birbirinden özel meyhanenin yan yana dizili olduğu sokak aynı zamanda tarihi de beraberinde getirmektedir. Canlı müzikleri, en özel mezeleri, kaliteli rakı ve içki çeşitleri, deniz mahsulleri ile tam bir meyhane kültürü Arap Şükrü Sokağı'nda yer almaktadır. Bir zamanların Yahudi Sokağı olarak bilinen şimdinin meyhaneler sokağı, rakı balık ikilisinden vazgeçemeyenleri beklemektedir.

İstanbul - Barlar Sokağı

Türkiye'nin en meşhur bar sokaklarından birisi İstanbul'da yer almaktadır. Kadıköy'de yer alan Barlar Sokağı, yerli yabancı turisti her gece misafir etmektedir. Tam olarak, Kadıköy Kadife Sokağı'nda yer alan alanda yan yana dizi kafe barlar bulunmaktadır. Bir sokak üzerinde karşılıklı yer alan barlarda tek başınıza, kalabalık arkadaş grubu ile ya da sevdiklerinizle rahatlıkla bir araya gelmeniz mümkündür. İstanbul'un keşfedilecek yüzlerce noktası bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi de kesinlikle Kadıköy Barlar Sokağı'dır.

Eskişehir - Barlar Sokağı

Türkiye'deki meşhur bar sokaklarından bir tanesi de Eskişehir'dedir. Öğrenci şehri olarak bilinen Eskişehir kalabalık genç nüfusa sahiptir. Özellikle eğlenceli ve keyifli grupların bir araya gelip vakit geçirmesi için Barlar Sokağı ön plandadır. Meyhaneleri, bar ve türkü barları, gece kulüpleri ve diskoları, kafeleri ile mutlaka ziyaret edilmesi gereken adreslerinden biridir.