2023 senesine girmeye az bir zaman kaldı. Bu nedenle eğlence mekânlarında, evlerde, barlarda yeni yıl hazırları sürmektedir. Herkes kendi eğlence anlayışı ile yeni yılı karşılamayı düşünmektedir. İnsanlar eğlence mekânlarında arkadaş grupları ile eğlenmeyi tercih edebilir. Aynı zamanda tek başına ya da sevdiği insanlarla evde de yeni yıla girmek isteyen sayıca çoktur. Böyle anlarda da insanlar sevdikleri ile en özel tatları paylaşmayı istemektedir. Alkollü içkilerin de sofralarda yerini aldığı anlarda masaları süsleyecek yiyecekler de beklenmektedir. Alkole eşlik eden en iyi alternatif ise mezelerdir. Özellikle ülkemizde sayıca çok meze çeşidi bulunmaktadır. Nitekim dünya genelinde oldukça özel ve lezzetli atıştırmalıklar bulunmaktadır. Yılbaşı için alkole eşlik edebilecek mezeler arasında yeri başka olan tatlar her zaman vardır.

Surimi Salatası

Pek çok masaya eşlik edebilen salatalardan biri olan surimi salatası alkolle de tüketilebilecek mezelerdendir. Yılbaşı akşamı için aileniz, dostlarınız için hazırlanabilecek kolaylıktadır. Özel bir gecede, en özel tatların yer aldığı masada surimi salatasına mutlaka yer verilmelidir. Protein kaynağı, lezzetli yengeç ile hazırlanabilen surimi salatası herkesi kendisine hayran bırakacaktır.

Hardallı Somon

Deniz ürünleri yönünden zengin olan Türkiye'de hardallı somon mezesi pek çok masaya da yakışacaktır. Özellikle rakı ile tüketilmesi uygun görülen hardallı somon yılbaşı gecesi için tercih edilebilir. Rakı yanında beyaz şarap ile de tüketilebilen somon, bir meze olarak hardallı hâli ile dikkatleri kesinlikle üzerine çekecektir. Dokusu, lezzeti, mideyi yormayan yapısı ile özellikle eğlence dolu bir gece için mutlaka tercih edilmelidir.

Köpoğlu

Bulgar ve Türk mezelerinden birisi olan köpoğlu özellikle rakı severlerin tercih ettiği ürünlerdendir. Yapımı kolay olan bu meze sade görünümü ile sanıldığından daha çok yılbaşı sofrasına yakışacaktır. Lezzetiyle, kokusu ile zahmetsiz yanı ile sohbeti bol, keyifli, geniş bir misafir masasında yerini alması gereken bir mezedir.

Acılı Girit Ezmesi

Özel sofraların aranan lezzetleri mezeler arasında acılı Girit ezmesi de yer almaktadır. Yapımı kolay, lezzeti inanılmaz olan ezme yılbaşı sofrasına da yakışacaktır. Peynir, salça, ceviz, baharatlar gibi bulunması kolay malzemelerle hazırlanan ezme, alkollü sofralara da her zaman yakışmaktadır. Özellikle içerisine rakı ekleyerek de elde edilmekte ve lezzet kalitesi arttırılmaktadır.