Alkol tüketiminde insanlar farklı ortam ve mekânlar, arkadaş grupları tercih edebilmektedir. Kalabalık bir grup ve de mekân haricinde yalnızlığı, sessizliği, şehirden uzaklarda doğa ile iç içe olmayı da seçebilmektedir. Böyle zamanlarda alkollü içecekler için üretilen aksesuarlardan yararlanılmaktadır. Özellikle kamp yapmayı sevenlerin, şehirden kalabalıktan uzaklaşıp tek kalmak, doğa ile iç içeyken içki tüketmek isteyenler için aksesuarlar işe yarayabilmektedir. Elbette böyle durumlarda da akla ilk gelen mataralardır. Kamp yapanların doğal olarak tanıdığı bu aksesuar su ve sıcak içecekler, çorbalar için kullanılmaktadır. Ancak kamp yaparken alkol almakla ilgili bir sıkıntı olmadığına göre, alkol mataraları da önem kazanmaktadır. Peki, alkol mataraları sağlıklı mıdır? Her içki için aynı mataraların kullanımı mümkün müdür?

Alkol Matarası Nedir?

Alkol matarası içerisine alkollü içeceklerin konulduğu mataralardır. Genellikle aba ya da deri ile kaplanmış olarak satılmaktadırlar. İçki matarası, alkol matarası olarak bilindiği gibi viski matarası ya da konyak matarası gibi isimlerle de bilinmektedirler. Bu mataralar içkinin sıcaklığını korumakta, nereye istenirse rahatlıkla taşınabilmektedir. Cepte taşınması için tasarlanan içki mataralarının hepsi oldukça şık bir görünüme sahiptir. Bu nedenle cep matarası da olarak bilinmektedir. Mataranın kendisinden direkt içkinin içilmesi mümkünken kimi mataralarda minik bardakları da yer almaktadır. Kaliteli ve sağlam malzemelerden üretilmektedir. Sağlığa bir zararı bulunmamaktadır. Her ne kadar alkolün insan vücuduna etkileri bilinse de bir tercih meselesidir ve mataranın bu açıdan bir sakıncası yoktur.

Alkol Matarasının Çeşitleri Var mıdır?

Alkol mataraları cep matarası olarak üretilmiştir. Alkollü içecekleri kendi sıcaklığında tutabilmek, istenilen yerde alkolü tüketebilmek adına hizmete sunulmuştur. İçerisine konulan viski, kanyak, cin, votka ve likör en çok taşınılan içki türleridir. Özellikle kanyak ve viski mataralarının görünüşü ayrı ve oldukça elegandır. Mataraların ölçü birimleri de değişebilmektedir. Ölçü birimi oz iken, farklı ölçülerde, farklı materyallerde, içerisine konulacak içki çeşidine göre çeşitli olarak üretilebilmektedir. Dar bir ağız yapısına sahip olan mataraların temizliği özen istemekte, uygulandığı takdirde uzun yıllar gönül rahatlığı ile kullanılabilmektedir. Alkol mataraları genellikle erkekler tarafından kullanılsa da kadınlar tarafından tercih edilmektedir. Pek çok farklı tasarıma sahip olan mataralar özel günlerde de tercih edilebilecek en şık hediyeler arasında yer almaktadır.