Alkollü içkiler de dâhil pek çok ürün dünyanın farklı noktalarında yasaktır. Kullanılması uygun görülmeyen bazı ürünler kimi zaman siyasi kimi zaman dini nedenlerden dolayı ülke içerisinde kabul görmemektedir. Her ülkenin kendi yasakları bulunmaktadır. Yeşil Peri olarak da adlandırılan Absent ise pek çok ülkede yasaklanan o ürünlerden, içkilerden bir tanesidir.

Yeşil Peri

Absent bir dönemlerin moda içkilerinden biri idi. Bunun nedeni özellikle ilhama, hayal gücüne ihtiyacı olan kişilerin sıklıkla tüketmesi idi. Halüsinasyona neden olması, geçmiş dönemlerde pek çok sanatçının absenti tercih etmesine neden olmuştur. Bu nedenle de Yeşil Peri ismini almıştır. Absent sık tüketilen, ilham veren, insanı kolaylıkla sarhoş etmeye yetecek derecede yüksek alkol oranına sahip yeşil bir içkidir. Bohemlerin içkisi denilen Absent zamanla bağımlılık da yapmaktadır. Yeşil Peri ismi ile de ünlenen Absent, halüsinasyon etkisinden dolayı da zaman içerisinde çoğu ülkede yasaklanmıştır.

Absente Dair

Absent halüsinasyon etkisi kadar rengiyle de ünlenmiş bir içecektir. Ortaya çıkışı ile farklı hikâyeler olsa da, ortak noktaların içkinin yurdunun Fransa olmasıdır. İsviçre ve Afrika'ya dair hikâyeler de bulunsa da ününü Fransa'da yakalamıştır. Bir dönemler sağlığa yararlı tıbbi bir araç olarak da kullanılmıştır. Ortalama çıkış dönemi de 1700'lü yıllara denk gelmektedir. İçkinin Fransa'da 1914 senesinde yasaklanmasına kadar ünü çoktan yayılmış, halk arasına yerleşmiştir. Daha çok damıtma ve soğuk karşım olmak üzere iki farklı türde üretim şekli bulunmaktadır.

Absent İçeriği

Absent olukça güçlü ve tesirli bir içkidir. Çoğu ülkede yasaklanmasının nedeni halüsinasyon etkisidir. Etkili olmasının nedeni içeriğidir. Absentin içerisinde anason, nane, rezene, kişniş otlarının yağları ve vurucu etkisini yapması için pelintou ile thujone bitkisidir. Bu denli güzel bir yeşil renge sahip olmasının nedeni yine içeriğindeki bitkilerden kaynaklanmaktadır. Çördükotu, melissa, pelin türleri içkiye rengini veren bitkilerdir. Su eklenmeden önceki saf hâline verte olarak bilinir ve su eklenerek alkol oranı düşürülür.

Absent Bohem içkisi olarak bilinmekte, bir dönemler göklere çıkarılırken daha sonra şeytan içeceği olarak adlandırılmaktadır. Fransa'da 1914 senesinden beri yasaktır. Ayrıca Belçika, Brezilya, Hollanda, İsviçre ve ABD'de yasaktır. Türkiye'de de yasak olan içki günümüzde yavaş yavaş hizmete alkol oranı düşürülerek sunulmaya çalışılmaktadır.