Alkol alımı sonrası sarhoşluk, çakırkeyiflik denilen durumlar görülmektedir. Elbette bünyeden bünyeye sarhoş olma durumu değişebilmektedir. Kimi insanlar bir kadehle ya da bir şişe bira ile anında sarhoş olabilmektedir. Kimi insanların ise sarhoş olması çok daha fazla alkol tüketimi ile gerçekleşebilmektedir. Burada cinsiyetin, kilonun, altta yatan bir takım hastalıkların etkisi olabilmektedir. Ne var ki, kimi insanların vücudunda pek çok gıdanın alımı sonrası vücudumuzun alerjik reaksiyon göstermesi gibi alkolde de aynı durum yaşanmaktadır. Tüketilen besinlerin, içeceklerin zararlı ya da faydalı olması önem taşımamaktadır. Önemli olan vücudun o besine reaksiyon göstermesidir.

Alkol Alerjisi Nedir?

Alkol alerjisi için kısaca, alkol alan bir kişinin vücudunun alkole karşı gösterdiği reaksiyon denilebilir. Alkol intoleransı, alkol alan kişinin vücudunda oluşan tepkimelerdir. Sindirim sistemi alınan gıdayı, burada söz konusu olan alkollü içecekleri, sindirememekte ve parçalayamamaktadır. Böylece vücutta gözle görülür ve hissedilir şekilde reaksiyonlar meydana gelmektedir. Alkole alerjisi olan bir kişi de, alkollü bir içki tükettiği zaman vücudunda tepkiler gözle görülebilir. Kızarıklık, kaşıntı, sindirim problemleri, yüzde yanma gibi belirtiler alkol alerjisinin en yaygın belirtileridir.

Alkol Alerjisinin Tedavisi Var Mıdır?

Alkollü bir içki tüketiminin ardından kişilerde sarhoşluk yaşanması normaldir. Ancak kimi zaman da alerji yaşanabilmektedir. Aslında bu durum sanıldığından daha çok görülebilmektedir. Bunun nedeni, alkollü içkinin yapımındaki temel maddelerden kaynaklanmaktadır. Günümüzde giderek artan besin alerjileri de aynı temel maddelerden kaynaklanmaktadır. Örneğin, buğday, arpa, çavdar, histamin, sülfat, maya, üzüm ya da mısır günümüzde sıklıkla oluşan alerjilerin kaynaklarıdır. Bunlarla yapılan içkileri içen kişilerde de doğal olarak alkol alerjisi yaşanabilmektedir. Daha çok ciltteki belirtilerle ortaya çıkan alkol alerjisindeki net tedavi alkolün kesilmesidir. Bunun altında da yatan gluten alerjisi gibi ya da diğer maddelere olan alerjilerin de elbette araştırılması gerekmektedir. Arpa ve buğday ile yapılan biralar, üzümden elde edilen şaraplar, peynir çeşitleri ve şaraplardaki histamin oranının yüksek olması gibi durumlar alerjik reaksiyonlara neden olabilmektedir. Bu tür maddelere alerjisi olan kişiler alkol tükettiğinde de aynı reaksiyonları gösterecektir. Alkol alerjisi de diğer alerji çeşitleri gibi önemlidir. Mutlaka üzerinde durulması gerekmektedir.